Hirdetés

Meghalt Zatykó János, Komárom korábbi polgármestere

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az MSZP a honlapján adta hírül a tragikus hírt, miszerint elhunyt Zatykó János. "Mély fájdalommal értesültünk Zatykó János halálhíréről" - írták. A párt közölte, Zatykó a pályafutását agrárszakemberként kezdte meg, majd a rendszerváltoztatás után aktív politikai szerepet vállalt.

Az 1994-es országgyűlési választáson a Magyar Szocialista Párt jelöltjeként szerzett mandátumot Komárom-Esztergom megye 4. számú választókerületében, ezt követően az 1998-as, a 2002-es és a 2006-os országgyűlési választáson ismét parlamenti mandátumot szerzett. Az Országgyűlésben a mezőgazdasági bizottság tagja volt. 1996-ban lépett be a  Magyar Szocialista Pártba - írja a 24.hu.

Zatykó Jánost 1999-ben megválasztották Komárom polgármesterévé. Ezt a tisztséget is több cikluson át sikerült megőriznie, hiszen a választók 2002-ben és 2006-ban is újraválasztották. 

"Zatykó János halálával nem csak Komárom volt polgármesterét, hanem a rendszerváltás utáni országgyűlések egyik agrárszakemberét is elvesztettük. Zatykó Jánostól szomorú szívvel búcsúzunk, a gyászoló szeretteivel együttérzünk, emlékét szívünkben megőrizzük" – írta a Magyar Szocialista Párt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés