Hirdetés

Majomhimlő-pánikot keltett az orvos - ez lett a következménye

 portré

Rémületet keltett, dührohamot kapott, verekedett, bezárkózott egy kukásautóba a fertőző betegségekre szakosodott orvos. Elmegyógyintézetbe kellett szállítani.

Szombaton azt gondolta, és közre is adta Facebookon, sőt, még a minisztériumot is fellármázta, hogy megvan az első romániai majomhimlőeset, hétfőn dührohamot kapott, végül elmegyógyászati ellátásra szorult.

A rădăuți városi kórház infektológus szakorvosa szabályosan belebolondult, miután azt állította, hogy egy általa kezelt páciens a majomhimlő első romániai esete. Hétfőn reggel bántalmazta egyik betegét és több kórházi asszisztenst, majd bezárkózott egy kukásautó vezetőfülkéjébe. Ki kellett hívni a rendőröket, akik végül kiszedték a kabinból. „Elszigeteltük a pszichiátriai osztályon, nemsokára átszállítják a iași Socola elmegyógyintézetbe” – idézi a kórház igazgatóját a Főtér.

Amikor az orvos riasztotta a hatóságokat, azonnal megkezdődött a vizsgálat, azonnal kielemezték az esetet, a járványtani vizsgálat egyértelműen azt mutatja: a rădăuți páciens és két gyereke közönséges bárányhimlőben szenved. Az orvos jelzése vaklárma volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés