Majomhimlő-pánikot keltett az orvos - ez lett a következménye

  • Nagyvilág
 portré

Rémületet keltett, dührohamot kapott, verekedett, bezárkózott egy kukásautóba a fertőző betegségekre szakosodott orvos. Elmegyógyintézetbe kellett szállítani.

Szombaton azt gondolta, és közre is adta Facebookon, sőt, még a minisztériumot is fellármázta, hogy megvan az első romániai majomhimlőeset, hétfőn dührohamot kapott, végül elmegyógyászati ellátásra szorult.

A rădăuți városi kórház infektológus szakorvosa szabályosan belebolondult, miután azt állította, hogy egy általa kezelt páciens a majomhimlő első romániai esete. Hétfőn reggel bántalmazta egyik betegét és több kórházi asszisztenst, majd bezárkózott egy kukásautó vezetőfülkéjébe. Ki kellett hívni a rendőröket, akik végül kiszedték a kabinból. „Elszigeteltük a pszichiátriai osztályon, nemsokára átszállítják a iași Socola elmegyógyintézetbe” – idézi a kórház igazgatóját a Főtér.

Amikor az orvos riasztotta a hatóságokat, azonnal megkezdődött a vizsgálat, azonnal kielemezték az esetet, a járványtani vizsgálat egyértelműen azt mutatja: a rădăuți páciens és két gyereke közönséges bárányhimlőben szenved. Az orvos jelzése vaklárma volt.

Cimkék:
  • majomhimlő
  • pánik
  • infektológus
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet