Hirdetés

Kitört a botrány: Gyalázatos kampánya miatt bojkottálják a Zarát

Nap Híre portré Nap Híre

A fast-fashion márka új reklámkampánya többeket is a gázai háborús helyzetre emlékeztetett.

Törölnie kellett a Zarának a legutóbbi kampányát, miután a képek többeket is a gázai háborús helyzetre emlékeztették. A cég azzal védekezik, hogy tévedés történt, a kampány pedig már a háború kitörése előtt megszervezték.

A divatcég kampányára csak az Egyesült Királysságban 101 panasz érkezett. A kritikusok szerint a cég egyik  fehér próbabás képe kísértetiesen hasonlít azokra a fotókra, amelyek a Gázai övezetben készültek októberben - adta hírül a Telex

Mint ismert, október 7-án a Hamász terrorszervezet bestiális támadást indított Izrael ellen, amire Izrael válaszcsapást indított a Gázai övezet ellen. Ekkor több olyan fotó készült, amelyeken a szülők a karjukban tartják a fehér lepelbe burkolt, halott gyermekeiket. 

A Zara szerint azonban az emberek olyan jelentést láttak a képekben, ami nincs benne, ráadásul a kampányképek szeptemberben készültek az állításuk szerint, így nem is lehet köze a Hamász terrorjához. Hozzátették, a képek egy szobrász műtermében készültek, azzal a céllal fotóztak a félkész szobrok mellett, hogy a ruhákat „művészi kontextusban” mutassák be. 

Hiába magyarázkodott azonban a cég, a palesztinpárti tüntetők már megjelentek a Zara üzleteiben is, hogy bojkottot hirdetve körbejárjanak a képekkel.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés