Hirdetés

Borzasztó dolog történt hajnalban Európa legnagyobb atomerőművének közelében

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Orosz rakéta- és dróntámadás érte hétfőn hajnalban az ukrajnai Dnyipropetrovszk megyét, ennek több sebesültje is volt - jelentette be a régió kormányzója, Szerhij Liszak a Telegram hírcsatornán. A zaporizzsjai atomerőműben pedig az ukrán atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom ukrán állami vállalat közlése szerint ismét áramkimaradás volt.

A Dnyipropetrovszk megye elleni támadás következtében nyolcan megsebesültek, közülük hármat kórházban ápolnak - írta a kormányzó. Liszak hozzátette: az ukrán légvédelem 15 drónt és 4 rakétát lőtt le. A kormányzó a támadásban megrongálódott házakról és autókról képeket is közzétett - írja az MTI.

Az ukrán légierő hétfő reggeli közlése szerint egy orosz Szu-35-ös vadászgépet és négy rakétát, továbbá 20 iráni gyártású Sahíd-136/131 típusú drónt lőtt le. A közlemény szerint Oroszország összesen 16 rakétát lőtt ki Ukrajnára.

A zaporizzsjai atomerőmű oroszok által kinevezett illetékese bejelentette, hogy az erőművet készenléti és vészhelyzeti áramellátásra kapcsolták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés