Hirdetés

Zacher Gábor rettenetes adatokat közölt: veszélyben vagyunk

Nap Híre portré Nap Híre

Zacher Gábor azt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy ma Magyarországon körülbelül 900 ezer alkoholista él.

Zacher Gábor toxikológus azt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy egy amerikai tanulmány szerint pontosan 0 mg az a mennyiségű alkohol, amit bátran lehet bárkinek javasolni fogyasztásra. Minden, ami több ennél, az tulajdonképpen egy apró szög a koporsóba - fogalmazott a toxikológus.

Zacher Gábor szerint ha valaki egy kellemes vacsora után jó társaságban 1-2 sört néha megiszik, abból nem lesz gond. A problémát abban látja, hogy nem tudnak az emberek mértéket tartani, a száraz november után a nedves decemberben vagyunk, aminek a fogyasztás van a középpontjában. Ráadásul “nyakunkon a szilveszter, amikor mindenkinek piálnia kell”. Mint mondja, ő elsején mindenképp megy dolgozni, és lesznek, akiknek ő kíván majd boldog új évet - az illető pedig jó eséllyel azt se fogja tudni, “merre van az előre”.

Az adásban az is elhangzott, hogy ma Magyarországon körülbelül 900 ezer alkoholista ember él, és az egy főre eső alkoholisták számában az ország az első helyen van az Európai Unión belül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés