Hirdetés

Hoppá: megpecsételődhetett a Wagner sorsa

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Igen zűrös időszakot él az orosz zsoldoshadsereg, ráadásul most úgy tűnik, pénzügyi téren is gondjaik lehetnek.

Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér
Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér

Ahogy arról már a Naphire.hu is beszámolt, Vlagyimir Putyin korábban arról beszélt: a Wagner a jelenlegi formájában nem maradhat meg, de azért felajánlotta, hogy egy Andrej Trosev névre hallgató magas rangú zsoldos vezesse a magánhadsereget.  

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezetője - aki a félresikerült puccs után eltűnt a nyilvánosság elől - viszont nemrég arról beszélt, hogy a következő feladatok körvonalai egyre világosabbak, és kétségtelen, hogy ezeket "Oroszország nevében" hajtják végre. 

Honnan lesz pénz?

Hivatkozás másolása

A brit védelmi tárca most újabb híreket közölt a magánhadseregről: úgy tudják, reális esély van arra, hogy az orosz kormány nem finanszírozza tovább a Wagner tevékenységét.

Amennyiben az orosz állam többé nem fizet a Wagnernek, elképzelhető, hogy a fehérorosz hatóságok lesznek a zsoldoscsoport következő támogatói, viszont egy ilyen jellegű finanszírozás terheket róna Minszk költségvetésére is - írja az MTI.

A Wagner-csoporton belül a minisztérium értesülései szerint létszámleépítés is történik, és a pénzügyi nyomás miatt a költségeket a fizetések visszavágásával is igyekeznek csökkenteni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés