Hirdetés

Wagner-csoport: Oroszországnak be kellene fejeznie a háborút

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője szerint Oroszországnak már nem az ukrajnai háborúval kellene foglalkoznia.

A híres zsoldossereg, a Wagner-csoport vezetője úgy véli, ideje lenne Oroszországnak leállnia a háborúzással. Helyette inkább arra kellene helyeznie az országnak a fókuszt, hogy az eddig megszállt területeken biztosítsák a hatalmukat - írja a Telex.

Jevgenyij Prigozsin úgy fogalmazott, hogy ideje lenne bejelenteni a háború végét, mivel elérte az orosz sereg a céljait. “Bizonyos értelemben tényleg elértük azokat. Az ukrán fegyveres erők rengeteg katonáját semmisítettük meg, úgyhogy büszkén jelenthetjük ki azt, hogy a feladatunkat elvégeztük” - mondta.

Szerinte ráadásul Oroszország bebiztosította magát azzal, hogy megölték az ukrán aktív férfilakosság nagy részét, a másik része pedig elmenekült Ukrajnából. 

“Elvágtuk tőlük az Azovi-tengert és a Fekete-tenger jelentős részét, elfoglaltuk Ukrajna területéből egy jó kövér szeletet, és szárazföldi folyosót nyitottunk magunknak a Krím felé” - fogalmazott a vezető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés