Hirdetés

Figyelem, annyira hideg van, hogy itt a vörös kód!

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A hideg idő miatt a kormány három régióban lépteti életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.

A Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel 8 óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig érvényes az intézkedés.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet, idézte azt MTI a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárt. Fülöp Attila belügyi államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki.

Arra kért mindenkit, ha bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain. Fülöp Attila közölte, a hajléktalanellátóknál van férőhely, a budapesti szállók kihasználtsága 80, az országos hálózaté 81 százalékos. Arra kérte az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés