Hirdetés

98 ember fagyott halálra most télen Magyarországon

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Magyar Szociális Fórum közlése szerint a halálesetek többsége nem az utcán történt, hanem idős, beteg emberek fagytak halálra a saját otthonukban. Szeptembertől január közepéig összesen 98 ember fagyott meg Magyarországon.

A jelenlegi hideg időjárás miatt életbe lépett a vörös kód hazánkban - írja a Pénzcentrum. A Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart az intézkedés. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet.

Életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki. Nagyon fontos, hogy ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni

- ezt már Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár mondta a vörös kóddal kpacoslatban. Fontos arra is felhívni a figyelmet, hogy nemcsak az utcán élők lehetnek veszélyben, hanem azok is, akik fűtetlen vagy rosszul fűtött házban töltik az éjszakát, így könnyen megtörténhet a tragédia.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés