Hirdetés

Horror vonatbaleset történt: 26 ember meghalt, rengeteg a sérült

Garai Kitti portré Garai Kitti

Összeütközött két vonat Görögországban szerdára virradóra. Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat Lárisza előtt rohant egymásba. A baleset következtében több kocsi kisiklott és legalább három lángba borult.

A tűzoltóság szóvivője szerda hajnalban közölte: a balesetben 26-an haltak meg és legalább 85-en megsérültek. "Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik" – mondta Vaszilisz Vartakojannisz. Elmondta, hogy égési sérültek ellátására használt kórházi egységeket riasztottak a térségbe, és több tucat mentőautót vontak be a munkálatokba.

A görög állami televízió felvételei szerint a fejlámpát viselő mentőalakulatok sűrű füstben kutattak túlélők és sérültek után a vonatok roncsai között - írja a 24.hu.

A kisebb sérüléseket szenvedett vagy sértetlen utasokat autóbusszal szállították a 130 kilométerre északra fekvő Szalonikibe. A láriszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek súlyos sérülései vannak.

A thesszáliai régió kormányzójának közlése szerint mintegy 250 utast biztonságban evakuáltak Thesszalonikibe buszokkal. Konsztantinosz Agorasztosz azt mondta, az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, és az első két kocsi, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült.

A helyi média úgy tudja, a személyvonaton mintegy 350-en utaztak. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés