Hirdetés

Vérfagyasztó pillanatokat éltek át a MÁV utasai: majdnem egymásba rohant két vonat Szabolcsban

Nap Híre portré Nap Híre

A két vonat egymással szemben haladt ugyanazon a sínpáron, kevesen múlt a tragédia.

Majdnem vonattragédia történt Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében, Hodász vasútállomás közelében, miután hétfő reggel két szerelvény ugyanazon a sínpáron haladt egymással szemben. Az egyik (jóval kisebb) vonat Mátészalka, míg a nagyobb Debrecen felől érkezett - írja a Bors

Az információk szerint valószínűsíthető, hogy az egyik mozdonyvezető hibázott. Az eddigi feltételezések szerint az történhetett, hogy egyikőjük figyelmetlen volt és a piros jelzés ellenére áthajtott a váltón, ami ezt követően meghibásodott. 

A két járaton összesen 30-40 utas tartózkodott, szerencsére senki sem sérült meg. A helyszínen a MÁV és a rendőrség is vizsgálja az eset körülményeit. 

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy változik a vonatok és a távolsági buszok menetrendje mindenszentek ünnepén és halottak napján. A MÁV közleménye szerint a vonatok november elsején az ünnepnapi menetrend szerint járnak: a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően. 

A Volánbusz járatai október 30-án, az őszi szünet első napján a hét első tanítási szünetes munkanapján érvényes, október 31-én pedig a tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint közlekednek. Mindenszentek napján, november 1-jén munkaszüneti napra, november 2-án, halottak napján a tanítási szünetes munkanapra, november 3-án pedig a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó menetrend lesz érvényben. November 4-én már a megszokott közlekedési rend, szabadnapi menetrend szerint indulnak az autóbuszok

Egyes településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napja alkalmából tartott megemlékezések időszakában pluszjáratok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. A részletek a társaság honlapján érhetők el. A helyi járatok menetrendjéről a települések aloldalakon is elérhetők információk (volanbusz.hu/telepulesnev).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés