Hirdetés

Egy korszak véget ér: örökre eltűnik a Volán

Nap Híre portré Nap Híre

Hivatalosan is elrendelték a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését, ennek következményeként az új cégnévből kimarad a Volán szó. A Közúti Közlekedési Szakszervezet felháborodott a döntésen.

A Világgazdaság infomációi szerint a döntést a MÁV-Volán csoport felett a közlekedési miniszter, Lázár János hozta meg. Az integrációs folyamat eredményeként a két állami szolgáltatóvállalat, a MÁV és a Volán egyetlen társaságként folytatja majd tovább tevékenységét, és már a neve is megvan: MÁV Személyszállítási Zrt. - írja az Infostart. Az integrációnak az ígéretek szerint elsősorban cégjogi jelentősége lesz, a munkavállalók napi munkavégzését az összevonás alig érezhetően érinti majd. Főként a menedzsment működésével, a háttér- és támogatóterületek hatékonyabbá tételével összefüggő változások lesznek.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet erős kritikával fogadta a hírt, a közösségi oldalukon azt írták: megdöbbenéssel fogadták, hogy a MÁV-START és a Volánbusz integrációját követően kimarad az vállalat nevéből a Volán név. Szerintük a korábbi tervek szerint a társaság neve MÁV-Volán Személyszállítási Zrt. lett volna. Megjegyezték azt is, hogy azért tartják fontosnak, hogy megmaradjon a név, mert 30%-al több munkavállalót foglalkoztató társaság a VOLÁNBUSZ mint a START, évente sokkal több utast szállítanak és sokkal több települést érintenek a járataik. "Van saját vállalti kultúránk, van múltunk, ha már nem lesz önálló jövőnk, legalább a nevünkből maradjon meg a VOLÁN" - fogalmaznak. 

A szakszervezet a bejegyzés végén közölte azt is, hogy levélben fordulnak Lázár Jánoshoz, hogy gondolják újra a döntésüket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés