Hirdetés

Putyin miatt rászabadul a Sátán a Földre

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Vlagyimir Putyin a világ legnagyobb ballisztikus rakétáját - a Satan-2-t - a Déli-sark fölött repülve fogja tesztelni - derült ki az orosz állami média megdöbbentő jelentéséből.

Az orosz elnök eltökélt szándéka, hogy megmutassa nukleáris erejét a Nyugatnak, és a jövő hónapban "harci szolgálatba" állítja az első ezredét, amelyet az apokaliptikus 208 tonnás interkontinentális nukleáris fegyverrel fognak felfegyverezni. Mindezt annak ellenére teszik, hogy korábban kiderült, a "megállíthatatlan", több mint 15 ezer km/h-s sebességgel működő, hatalmas méretű rakétarendszert még nem tesztelték megfelelően - írja a Mirror.

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ jelentette, hogy "még egy csonkított LCI [repülésfejlesztési tesztek] esetén is, és ha feltételezzük, hogy minden indítás sikeres lesz, további kilövési tesztekre lenne szükség, többek között a Déli-sarkon keresztül".

A brit lap ugyanakkor kiemelte, hogy ezt, a Déli-sarkkal kapcsolatos állítást rövid időn belül cenzúrázták a jelentésben, ám egyes változatokban továbbra is fellelhető. Valószínűleg mindez mélységes riadalmat vált ki a Nyugaton, ugyanis Putyin arra készülhet, hogy beveti a NATO-országok elleni végső nukleáris csapásmérő fegyverének szánt rakétát, amely azonban úgy tűnik, hogy eddig csak egy sikeres repülési tesztet hajtott végre Oroszországon keresztül.

"Az első Sarmat-ezred, amely egy parancsnoki állásból és több silóvetőből áll, ez év decemberében fog harci szolgálatba állni a Stratégiai Rakétaerők Uzsur rakétaalakulatának részeként" - mondta egy védelmi forrás az orosz állami hírügynökségnek, a TASZSZ-nak. Az ezred már "kísérleti harci szolgálatban" van a szibériai Krasznojarszk régióban - mondta egy másik forrás.

Az első forrás azt is elismerte, hogy Putyin ötödik generációs rakétájának tesztjei késésben vannak, és "még nem fejeződtek be", ami kínos az elnök számára. Csak egyetlen megerősített sikeres tesztről lehet tudni, ami még 2022 áprilisában volt. Most "a rakéta fejlesztési tesztjei folytatódnak", még akkor is, amikor a parancsnoki állomást és a kilövő silókat "harci szolgálatba" helyezik a szibériai Krasznojarszk régióban.

"A Sarmat repülési tesztjei jelenleg a pleszecki űrrepülőtérről a kamcsatkai Kura gyakorlótérre irányulnak". A hiperszonikus rakétát úgy tervezték, hogy az Északi- vagy a Déli-sarkok fölött repülve csapást mérjen a Nyugatra, ami lehetetlenné teszi, hogy a légvédelem lecsapjon rá.

Szergej Sojgu védelmi miniszter a múlt hónapban azt mondta, hogy a Mijaszban működő Makejev rakétatervező iroda "megoldja az első rakétaezred felszerelésének feladatát a Sarmat komplexummal a Stratégiai Rakétaerők fő létesítményében".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés