Hirdetés

A 4 legjobb műsor, amivel a 90 éves Vitray Tamás letarolta az országot

Morvay Péter portré Morvay Péter

„Az élet ajándéka” – így említette Vitray Tamás azt, hogy a 90. születésnapját nem kellett egyedül töltenie. Íme a top4 műsor, amivel a legenda letarolta a magyar televíziózást.

A legendás televíziós néhány éve vált el, de most újra társat talált maga mellé. Hosszú televíziós pályafutása során számtalan műfajban kipróbálta magát, sportközvetítésektől kezdve szilveszteri műsorokig, és volt néhány olyan műsor, ami műfajteremtő lett.

Ilyen volt az Ötszemközt, Vitray talán legismertebb beszélgetős műsora, ami 1973-tól majdnem az ezredfordulóig futott, számtalan neves vendéggel.

Vitray Tamás indította az első vetélkedőt, amiben készpénz volt a nyeremény
Vitray Tamás indította az első vetélkedőt, amiben készpénz volt a nyeremény

Csak ülök és mesélek: Vitray Tamás másik legendás műsora 1975 és 1978 között fekete-fehérben, 1983 és 1984 között pedig már színesben jelentkezett a Magyar Televízión. Az egyes „mesék” valójában vicces, szomorkás, érdekes és elgondolkodtató portréfilmek voltak egy-egy ismert emberről vagy ismeretlen csodabogárról, legyen az illető játékgyűjtő, mozdonyvezető vagy az archív anyagokból bevágott Puskás Öcsi.

A színházi díszletek közt, a Mikroszkóp Színpadon felvett, klasszikus nyugati típusú talkshow, a Telefere 1985 és 1989 között futott nagy sikerrel a Magyar Televízióban. Először a furcsa hangzású Tóksó címmel jelentkezett, de Vitray végül a kritikusok nyomására lecserélte ezt a Telefere címre. 

Érdekesség, hogy a később önállóan is nagyon sikeres talkshow-k műsorvezetője, Friderikusz Sándor pont a Telefere szerkesztőjeként kezdte a karrierjét a Magyar Televíziónál.

A Kapcsoltam című betelefonálós játéknak a címe is ikonikus lett. A műsor 1979-ben indult, és az első évadot Vitray Tamás vezette, utána lett a házigazda Rózsa György, aki ezzel a műsorral szerzett országos ismertséget. A Kapcsoltam népszerűségéhez hozzájárult az is, hogy ez volt az első, amiben nem tárgynyeremény, hanem készpénz volt a fődíj.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés