Hirdetés

Elszabadult a pokol Budapest határában, Vitézy Dávid is kiakadt

Nap Híre portré Nap Híre

Vitézy Dávid a Facebook-oldalán akadt ki a budapesti tömegközlekedés miatt. A volt közlekedési államtitkár beszámolója szerint a hétfői nap az átlagosnál is rosszabb volt, ugyanis a műholdas forgalomirányító rendszer adatai szerint reggel 7 és 9 között a 22-es, 22A és 222-es vonalakon 35 db busznak kellett volna belépnie Budakesziről Budapestre, ehhez képest 21 db lépett be, ami az előírt szolgáltatás 60%-a.

Ezzel a szolgáltatással nyilván senkit nem fogunk meggyőzni, hogy az autóját létéve busszal járjon Budapestre, de a ma Budakesziről a fővárosba vagy városon belül a Budakeszi útra ingázók számára is azt jelenti, hogy elkésnek és 10-20 percen át kell egy buszra várniuk, amire felférnek

- fogalmazott. Vitézy felidézte, ő maga is a 22-es busszal járt iskolába minden reggel, és zsúfoltság mindig is előfordult, de a régóta tervezett beruházások felfüggesztése miatt ismét a levegőben lógó buszsávok híján a buszok nyilván sokszor a dugóban ragadnak Budakeszin.  

A dugók mellett azonban most még személyzethiány is tetézte a bajt, ahogy ez mindennapos mostanában, a Volánbusz az utóbbi időben rendszeresen nem adja ki az előírt mennyiségű buszt a kék agglomerációs vonalakra, a 22-es buszcsaládról hétfőn 4 db busz is hiányzott csak emiatt, de Törökbálint, Solymár és Gyál felé is hiányoztak buszok. Eközben persze a bezárt vasútvonalakon buszok tucatjai pótolnak vonatokat az ország más részein – állítja a BKK egykori vezérigazgatója.

Vitézy szerint általánosságban érezhető, hogy a pár éve az állam által átvett kék buszos agglomerációs járatokon a járműpark dicséretes modernizálása ellenére romlik a szolgáltatás megbízhatósága. Szerinte ezen változtatni kell.

Budapest számára elemi fontosságú buszcsaládok ezek, amelyek tízezrek számára jelentenek alternatívát Budaörs, Budakeszi, Nagykovácsi, Solymár, Gyál, Törökbálint, Pécel és más települések felől Budapestre, ráadásul Budapesten belül is ezek jelentik a helyi közösségi közlekedést, például a 22-es család esetében a Budakeszi út térségében - éppen ezért a Fővárosnak és a BKK-nak is van itt tennivalója, nem lehet csak az államra mutatni, hisz a jegybevételek a belső szakaszokon a fővároshoz folynak be

- írta Vitézy, és hangsúlyozta: az biztos, hogy nem fér bele, hogy 10 buszból 4 kimaradjon a reggeli csúcsidőben. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés