Hirdetés

Felháborító: rázuhant egy emberre az óbudai köztéri installáció, kórházba kellett szállítani

Nap Híre portré Nap Híre

Egy embert kórházba kellett szállítani a baleset után.

Kedden este ledőlt az 1-es villamos Szentlélek téri aluljárójában még januárban felállított installáció, ami az önkormányzat és a Hello Wood együttműködéséből született meg. A kerület kulturális sokszínűségét hirdető installációnak kedd este dőlt le egy része – az eset folyományaként egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak. Minderről dr. Kiss László polgármester számolt be a Facebook-oldalán, amit a 24.hu szúrt ki.

Mint írta, az állva maradt és a ledőlt részeket is elszállította a Hello Wood Zrt., ám a történet itt nem ért sajnos véget.

"Döbbenetesnek tartom, hogy ez az eset előfordulhatott, annál is inkább, mert e cég hosszú évek óta, már a korábbi városvezetésekkel együtt is nagy tapasztalatot szerzett a közterületi építési tevékenységek tervezésében és működtetésében. A cég képviselője az átadás-átvételkor kijelentette, hogy a munkát „a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak, a vonatkozó szabványoknak, műszaki irányelveknek, üzemeltetői előírásoknak és az átadott tervdokumentációban foglaltaknak megfelelően végezte el. A tárgyi létesítésre vonatkozó jótállást és szavatosságot a kivitelező a szerződésben megfogalmazott feltételek szerint vállalja".

- írta a posztban a polgármester, aki a baleset miatt azonnali vizsgálatra utasította az Esernyős Kft. vezetőjét, valamint felszólította a Hello Woodot, hogy adjon választ arra, hogyan fordulhatott elő, hogy az általuk tervezett és épített installáció egy része ledőlt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés