Hirdetés

Irgalmatlan vihar csapott le, több százezren maradtak áram nélkül

Nap Híre portré Nap Híre

Kalifornia óceáni partvidékén csaknem 370 ezer háztartás maradt áram nélkül a térséget elért, jelentős széllel és súlyos esőzéssel járó viharzóna miatt vasárnap.

A helyi illetékesek arra számítanak, hogy az áramszünet további területekre is kiterjed hétfő reggelig, mert a szél fokozatosan erősödik - írja az MTI. 

Az amerikai meteorológiai szolgálat (National Weather Service) azt közölte, hogy a komoly csapadékot szállító viharzóna "a közelmúlt legdrámaibb időjárású napjait" hozza Los Angeles városába, ami azt jelenti, hogy keddig szinte a teljes évi csapadékmennyiség hullik le a térségben, ami villámáradásokat okozhat. A várt 120-250 milliméternyi csapadékot megelőzte a csütörtökön lehullott 60 milliméter. Los Angelesben az éves átlagos csapadékmennyiség 300 milliméter.

 A viharzóna miatt már vasárnap délelőtt mintegy 100 repülőjáratot töröltek San Francisco repülőterén, valamint több száz késésről érkezett jelentés.

Magyarországra is kiadták a riasztást a szél miatt

A Hungaromet 14 vármegyére adott ki riasztást mára a szél miatt. A veszélyjelzés szerint a hajnali, reggeli óráktól - a délnyugati országrész kivételével - egyre nagyobb területen gyakran viharossá (60-80 km/h) fokozódhat az északnyugati, nyugati szél. Síkvidéken késő délelőttől kora délutánig átmenetileg egy-egy ~80-90 km/h-s széllökésre is van esély. A magasabban fekvő részeken néhol efölötti széllökések is valószínűek. Délutántól, estétől előbb síkvidéken majd másutt is gyengül a légmozgás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés