Hirdetés

Közelít az ítéletidő, újra jöhet a piros riasztás - ezekben a vármegyékben lesz a legrosszabb a helyzet

Nap Híre portré Nap Híre

Véget ér a nyári meleg, ám az átmenet pusztító lesz.

Arról már reggel írtunk, hogy ma délutántól, estétől azonban a Dunántúlon és a középső országrészben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok, esetleg felhőszakadások is kialakulhatnak. Később durvul a helyezt, egy frontrendszer vet véget a nyári melegnek. 

A legfrissebb előrejelzés szerint ma az ország nyugati felében, kedden az északkeleti vármegyékben alakulhatnak ki heves zivatarok, amelyeket viharos szél és jégeső is kísérhet.

A meteorológiai szolgálat az MTI-vel azt közölte, a hét első napján hevesebb zivatarok kialakulására kell számítani Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyék területén, ezért ezekre a vármegyékre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. 

Kedden Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területén kell számítani hevesebb zivatarokra.

A meteorológiai szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási helyzet függvényében hétfő este, késő este a Dunántúl északnyugati felén piros riasztást is kiadhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés