Hirdetés

Rémisztő vihar közelít, már ki is adták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Mára csak 5 vármegyére adtak ki figyelmeztetést, de pénteken brutális vihar jön.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható helyenként intenzívebb gomolyfelhő-képződéssel. A nyugati, északnyugati, majd az északi tájakon felhősebb körzetek is előfordulhatnak. Az északnyugati harmadban, nyugaton elszórtan lehet záporeső, esetleg zivatar, majd estétől tovább növekszik a csapadékhajlam - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Azt írták: a délnyugati szél nagy területen élénk, olykor erős lesz, az Észak-Dunántúlon észak, északnyugati lesz a meghatározó szélirány. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 23 és 35 fok között alakul. Északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Mára 5 vármegyére adtak ki figyelmeztetést zivatarveszély miatt: Délutántól, estétől elsősorban a Dunántúl középső és északnyugati részein már kialakulhatnak helyenként zivatarok, melyeket főként intenzív csapadék (10-30 mm), esetleg átmeneti szélerősödés kísérhet. A magas hőmérséklet miatt is adtak ki figyelmeztetést, az előrejelzés szerint az Alföldön már több helyen 25, 26 fok körül alakulhat.

Rémisztő vihar jön, péntekre már másodfokú riasztás is érvényben van.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen idő lesz a héten, olvassa el 7 napos időjárás-előrejelzésünket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés