Hirdetés

Brutális idő jön: rengeteg eső zúdul a nyakunkba

Nap Híre portré Nap Híre

Gyülekeznek a felhők, óráink vannak hátra csapadékzóna megérkezéséig.

Folytatódik a felhőzet felvonulása, így egyre nagyobb területen erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, ám az ország északkeleti felén napos, gomolyfelhős idő várható. Délnyugat felől tovább növekszik a csapadékhajlam, és a déli óráktól egyre többfelé kell esőre, záporra számítani, de északkeletet estig nem éri el a csapadékzóna - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzésében.

A keleti, délkeleti szelet nagy területen kísérik élénk, a Dunántúl középső részén erős széllökések. A Bakonyban viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok kötött alakul, de a tartósan felhős, csapadékos délnyugati tájakon hűvösebb, míg a naposabb északkeleten melegebb is lehet. Késő este 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Kárpár-medencétől északkeletre anticiklon található, ami a szerdán képződő mediterrán ciklonnal fog "csatázni" a következő napokban. Délnyugatról több hullámban érkeznek nedves léghullámok, amelyből Magyarország területén is egyre több helyen kell számítani csapadékra, a jelenlegi előrejelzések alapján a kiadósabb csapadék az ország nyugati, délnyugati részén valószínű.

A következő hét napban Magyarországon a legtöbb csapadék az Őrségben várható, itt akár 105 milliméter eső is hullhat. Az ország nyugati-délnyugati részein általában 50-60 milliméter eső várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés