Ebben a kilenc megyében vihar csap le, másutt a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést

  • Magyarország
Garai Kitti portré Garai Kitti

A héten visszatér a tikkasztó hőség, ám a hét első napján még a zivatarveszély miatt kell aggódni. Mutatjuk, milyen idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző. Főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ahol helyenként zápor, zivatar is kialakulhat.

Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős széllökések is várhatók. A hőmérséklet kora délután 30 és 35, késő este 21 és 27 fok között várható.

A veszélyjelzés szerint kilenc megyében csaphat le vihar. A késő délelőtti, déli óráktól legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve délután északnyugaton nyílik esély helyenként zivatar kialakulására.

Mint írták: a zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, kisebb méretű jég, egy-egy helyen 60 km/h feletti szél kísérheti. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti.

Két megyében pedig a hőség miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. 

A héten visszatér a hőség, keddre, szerdára és csütörtökre már a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést. 

Cimkék:
  • vihar
  • hőség
  • előrejelzés
  • figyelmeztetést
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet