Hirdetés

Robog felénk a vihar: térképen mutatjuk, hol fog lecsapni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Eddig tartott a jó idő, ma ismét lecsap a vihar. Térképen mutatjuk, melyik vármegyékre adtak ki figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Jobbára borult lesz az ég, de délután a Tiszántúlon és északnyugaton szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai előrejelzésében

A meteorológusok szerint eső, zápor elsősorban az ország északnyugati felében valószínű, de délután már középen és délkeleten is számíthatunk záporos, zivataros gócok kialakulására. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban erős, olykor viharos lesz

A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult részeken 14, 20, az Alföldön 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nyolc vármegyére adtak ki figyelmeztetetést zivatarveszély miatt

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzés szerint szerda délután, este főként az ország középső és déli, délkeleti részén labilizálódik a légkör. A záporok mellett helyenként zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket rövid idő alatt jelentősebb (esetleg 20 mm-t meghaladó) csapadék, szélerősödés, kisebb méretű jég kísérhet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés