Hirdetés

Rémisztő képek: Diónyi jégesőt és brutális szelet hozott a vihar

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, hétfő este heves zivatarok csaptak le az országra, még a piros riasztást is kiadták az észak-keleti vármegyékre. Volt, ahol dió nagyságú jég esett, míg másutt hatalmas széllel és esővel érkezett meg a vihar.

Az Időkép arról számolt be, hogy a nyugati országrészben heves zivatar mozgott, melynek útját felhőszakadás és felfrissülés kísérte. Szombathelytől délnyugatra húzott el, majd Körmendre is lecsapott az a forgó mozgást végző zivatarfelhő, amely több fokos felfrissülést hozott a térségbe, 12 fokot esett vissza a hőmérséklet. Nádasdon ugyanakkor 33 fokról majdnem 21 fokra esett vissza a hőmérséklet a szupercellának köszönhetően. A vihart heves downburst kísérte.

Közben a Vértes felett és a Balaton-Székesfehérvár közötti régióban is több cella kipattant és északon is besodródott egy cella. 

Hajdúszoboszlón 84 km/órás lökést is mértek, helyenként fákat csavart ki a vihar.

A zivatarok végül látványos mamma-parádéval búcsúztak. Mint írták, a  kelet felé elvonuló zivatarlánc hatalmas, 11-12 kilométer magasba törő üllőfelhőzetén jelentek meg a szemet gyönyörködtető felhőformák. Nyugaton pedig a Szlovéniában tomboló szupercellák zivatarfelhője mammásodott be.

A 7 napos időjárás-előrejelzés nagyon meleg lesz a héten, csupán szerdán számíthatunk egy kis lehűlésre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés