Hirdetés

Sokkoló fotó: Vidra költözött egy autó motorterébe Fonyódnál

Nap Híre portré Nap Híre

Vidra költözött a motortérbe Fonyódnál.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a közösségi oldalán osztotta meg, hogy a napokban egy hívatlan vidrát kellett kilakoltatniuk egy fonyódi autó motorteréből. Mint írták, a Sóstó Vadvédelmi Központ munkatársai értesítették őket, hogy a 7-es főút melletti autószerviznél egy vidra költözött az egyik autó motorterébe.

A bejegyzésben kiemelték, először kételkedtek, de aztán kiderült, hogy valóban egy vidráról van szó. A posztban megjegyezték azt is, hogy a kisállat rutinos motortérlátogató volt, ugyanis nagyon ügyesen mászott az egyik autóból a másikba, majd hamar megtalálta a Balatonhoz vezető utat.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az európai vidra egész kontinensünkön veszélyeztetett faj, hazánkban a fokozottan védett fajok közé tartozik, természetvédelmi értéke: 250 000 forint. Téli álmot nem alszik, vackát a vízhez közeli nádasokba, vagy közvetlenül a tópartba ásott kotorékba készíti. Elsősorban éjszaka aktív, de nyugodtabb helyeken akár nappal is találkozhatunk velük. Tápláléka döntően halakból áll, de rákokat, békákat és apró rágcsálókat is fogyaszt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés