Hirdetés

Horrorgyilkosság Veszprémben: ezért ölte meg munkatársnőjét egy férfi

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A 25 éves férfi gyakran játszott gyilkolós videojátékokat, az ölés és a valóság felcserélődött a számára.

Tavaly májusban vásárolt az emberöléssel vádolt férfi egy 12,5 centiméter pengehosszúságú recés, éles, hegyben végződő kést vásárolt magának, melynek nyelére, hogy az ne váljon csúszóssá, egy puha, nedvszívó szövetet ragasztott.

Áldozata ugyanabban a veszprémi gyáregységben, a vádlottól mintegy 20 méterre dolgozott, és bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A férfi hajnalban, az éjszakai műszakot követően a gyártósoron a munkáját szintén befejező nő érkezésére várt, majd röviddel azután, hogy a nő elhaladt mellette, utánament a női öltőbe, és a hátizsákjából elővett késsel rátámadt.

A nő segélykiáltására két munkatársuk is az öltözőbe szaladt, ám a vádlott ekkor már a vérző sértett mellett, a kést kezében tartva állt, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak és segítséget kértek.

A férfi rendkívüli brutalitással számos, köztük olyan súlyos sérüléseket okozott, melyek következtében az asszony a helyszínen az életét vesztette

A vádirat szerint az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, s a vádlott számára a videojátékos ölés és a valóság felcserélődött.

Az ügyészség életfogytiglani fegyházbüntetést indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés