Hirdetés

Vészjósló üzenetet küldött Putyin kémfőnöke: jobb lenne, ha "eltakarodnának az ördögbe"

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának békén kellene hagyniuk Iránt, és jobb lenne, ha "eltakarodnának az ördögbe" a Közel-Keletről - jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat igazgatója egy Moszkva közelében tartott biztonsági tanácskozáson.

"Az angolszászoknak azt lehet tanácsolni, hogy foglalkozzanak inkább a saját belső polgári konfliktusaikkal. Vagy még jobb lenne, ha eltakarodnának régi cimborájukhoz, az ördöghöz" - fogalmazott az MTI szerint.

Az orosz kémfőnök úgy véli, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia rendkívül rossz néven vette a Kína közvetítésével Szaúd-Arábia és Irán között létrejött megállapodást. Mint mondta, az orosz hírszerzés szerint London és Washington a közel-keleti folyamatok stabilizálódását saját, Teherán megfojtására irányuló hagyományos politikájuk kudarcának tekinti.

Kijelentette: "Az erre szakosodott angolszász struktúrák feladatul kapták, hogy aláássák a kialakuló párbeszédet, és lejárassák Peking közvetítő szerepét". Ennek nyomai szerinte már jól láthatóak a globális információs térben. Hozzátette, hogy a szíriai helyzet stabilizálódásával és a kölcsönös bizalom közel-keleti erősödésével párhuzamosan az Egyesült Államok "információs háborúra" készül Oroszország ellen is, saját ballépéseiért az "orosz propagandát" hibáztatva.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés