Hirdetés

Most érkezett: ezekben a magyar városokban veszélyes a levegő

Garai Kitti portré Garai Kitti

A szálló por miatt ismét veszélyes a levegő minősége kilenc magyarországi településen - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Az NNK adatai szerint a szálló por koncentrációja miatt veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Miskolcon, valamint Egerben, Békéscsabán, Kecskeméten, Pécsen és Százhalombattán.

További tizenegy település - Hernádszurdok, Salgótarján, Debrecen, Szeged, Tököl, Vác, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota, Ajka és Mosonmagyaróvár - levegőjét egészségtelennek minősítették.

Hat település - Nyíregyháza, Szolnok, Dunaújváros, Budapest, Esztergom és Sopron - levegője kifogásolt minőségű a mérőállomások adatai szerint - közölte az MTI.

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

    

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek estétől növekszik a csapadék valószínűsége, ennek köszönhetően pedig északon, északkeleten javulás várható a levegőminőségben. A hétvégén változékonyabbra, szelesre fordul az időjárás, így országszerte javuló tendencia várható a levegőminőségben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés