Hirdetés

Veszélybe került az ügyeleti ellátás Győrben?

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Medical Online nemrég arról számolt be, hogy Győr körzetében egyetlen háziorvos sem írta alá az ügyeleti szerződését. Ez azt jelenti, hogy a győri kórházban dolgozó rezidensek és szakorvosjelöltek láthatják majd el az "egyelőre csak márciusra tervezendő" ügyeletet.

Az egészségügyi szaklap kórházi forrásokból úgy értesült, hogy emiatt rendkívüli értekezletet hívtak össze a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban. Kiderült az is, hogy Győr körzetében minden háziorvos csatlakozott a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nyomásgyakorló akciójához, így megtagadták az ügyeleti szerződés aláírását.

A hírek szerint a korábbi ügyeleti pontok helyett a megyei kórház A1 épületének földszintjén kialakított ellátóhelyen fogadnák majd a betegeket a rezidensek.

Győr-Moson-Sopron vármegyében egyébként március 1-jétől indul el az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer és korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Telexnek azt nyilatkozta, hogy ehhez minden tárgyi és személyi feltétel megvan. Sőt azt is tudni lehet, hogy az ügyelet jól fizet, mivel egy orvos korábban azt mondta, hogy alkalmanként 50-70 ezer forintot is lehet vele keresni.

Az ügyeleti rendszer átalakításáról korábban itt írtunk, valamint a Naphíre beszámolt a Magyar Orvosi Kamara nyomásgyakorlásáról is, amiről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés