Nagyon rossz hírt kaptak a Revolut felhasználói, veszélyben lehetnek az adataik

  • Életmód
Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mintegy 50 ezer Revolut-felhasználó adatai szivároghattak ki, több száz magyar felhasználó is érintett lehet. A londoni székhelyű vállalat elnézést kért az eset miatt, és emailben értesítette azokat a felhasználókat, akik érintettek lehetnek. 

Egy rövid időre bizonyos adataikhoz hozzáférhettek a hekkerek

- áll a cég által kiküldött levélben. Egy érintett felhasználó úgy fogalmazott a Reddit nevű fórumon, hogy megkérdezte a céget arról, mikor történt a támadás és milyen informácókhoz férhettek hozzá, azonban nem kapott érdemi választ - írja az Index.

Kiderült az is, hogy a Revoult a támadással kapcsolatban a litván adatvédelmi hatóságot értesítette. A litván hatóság később azt közölte, hogy az Európai Gazdasági Térségből 20 687 személy adataihoz férhettek hozzá a hekkerek. 

A hekkerek állítólag a felhasználónevekhez, a felhasználók valódi nevéhez, email-címéhez, telefonszámához, valamint bizonyos bankkártya- és bankszámlaadatokhoz férhettek hozzá.

A Revolut megnyugtatta a felhasználóit, hogy a támadást rövid idő alatt azonosították, ezt követően pedig kizárták a rendszerből a hekkereket. Úgy fogalmaztak, hogy komolyan veszik az incidenst, és elnézést kérnek minden felhasználótól. Végül kiemelték: aki nem kapott levelet a támadással kapcsolatban, az teljes biztonságban érezheti magát, nekik nem szivárgott ki semmilyen adatuk.

Cimkék:
  • megtakarítás
  • hackerek
  • pénz
  • Revolut
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet