Hirdetés

Nagy veszély miatt adtak ki figyelmeztetést - Önt is érintheti

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nagy veszély miatt adtak ki figyelmeztetést hét vármegyére a meteorológusok: tartós, sűrű köd kialakulására lehet számítani az ország északi megyéiben, amely hétfőn napközben alapvetően feloszlik, zsugorodik, de néhol, főleg az Északi-közephegység térségében tartósan megmaradhat, majd napnyugtát követően ismét terjeszkedni kezdhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű.

Érdemi csapadék nem várható, legfeljebb a borult részeken fordulhat elő szitálás, esetleg gyenge eső. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, ott a déli részeken olykor erős lökések is előfordulhatnak. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul. Általában 12 és 17 fok közötti értékek várhatóak, azonban a délnyugati határvidéken pár fokkal melegebbet, a tartósan borult északi, északkeleti tájakon viszont jóval hidegebb is lehet. Késő este 3 és 12 fok valószínű.

Mint azt a Naphíre korábban megírta, január 1-jén megdőlt az országos napi melegrekord: Sellyén 18,9 Celsius-fokot mértek vasárnap. A meteorológiai szolgálat továbbá jelezte, hogy szinte garantálható, hogy a január 2-ai, azaz a mai napi országos rekord is megdőlhet, ugyanis az mindössze 16,4 fok 1992-ből.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés