Hirdetés

Verstappen legyőzhetetlen, de megfizet érte

Garai Kitti portré Garai Kitti

Bombaformában van Max Verstappen az idei idényben, ráadásul új pontrekordot is állított fel. Ám van egy dolog, ami beárnyékolhatja az örömét. 

Max Verstappen a legutóbbi, Mexikói Nagydíjon aratott győzelmével új pontrekordot állított fel: 416 pontja van, ennyit pedig még korábban egy pilótának sem sikerült szereznie egy szezon alatt, ráadásul két futam még vissza van. 

A győzelemekért és a pontokért azonban megfizet a pilóta, ugyanis az autósport királykategóriában csak akkor maradhat benne, az idényről idényre meghosszabbítja érvényességét szuperlincenc-adó formájában. Ez azt jeelnti, hogy a fix 10 400 eurós összeg mellett az adott szezonban szerzett pontjuk után 2100 eurót kell fizetniük a pilótáknak.

Amennyiben még a 2008-as szabályok vannak érvényben, akkor a címvédő Verstappennek 884 000 eurót, azaz nagyjából 354 millió forintot kell befizetnie csak azért, hogy egyáltalán elindulhasson a következő idénybe és harcolhasson az újabb világbajnoki címért. Ráadásul ez az összeg valószínűleg még tovább fog nőni, ugyanis két futam még vissza van az idei szezonból is - adta hírül a Player.

A lap megjegyezte, hogy Verstappen, a Formula–1 világbajnokság tavalyi győztese az egyik legjobban fizetett pilóta, és az sem elképzelhetetlen, hogy olyan bónuszrendszer van a szerződésében, ami minden egyes megszerzett pontja után garantál számára egy bizonyos összeget a csapattól.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés