Hirdetés

Verstappen nyerte a 2023-as F1 első időmérőjét Bahreinben

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, a három szabadedzésen Fernando Alonso remekelt, azonban a bahreini időmérőn már a világbajnok címvédő Mac Verstappen remekelt.

A Red Bull holland pilótája szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén. A holland 1 tizedmásodperccel előzte meg Sergio Perezt, míg a 3. rajtkockát Charles Leclerc csípte el. A hétvégén eddig remeklő Fernando Alonso végül be kellett érje az 5. hellyel - adta hírül az F1 Világ.

A 2023-as idén első időmérője kedvező időjárási körülmények között zajlott, ráadásul a szabadedzéseket követően igazán szoros volt a küzdelem a pályán. Azonban egy valaki számára nem indult olyan jól az év. Charles Leclerc, a Ferrari pilótájának az autójáról lerepültek az alkatrészek, így az első gyorskörét meg is kellett szakítani, majd a versenyirányítás piros zászlóval félbeszakította az időmérőt.

Azonban a kényszerpihenő után folytatódott a körözés, amit végül Verstappen nyert meg. A szezőn első versenye magyar idő szerint holnap 16 órakor rajtol majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés