Hirdetés

Befellegzett a hétvégi F1-futamnak, veszélyes a helyzet Olaszországban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az imolai pályát ki kellett üríteni, miután elárasztotta a víz.

Olaszországot jelenleg súlyos áradások sújtják, ami miatt Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes arra kérte a Forma-1-es verseny szervezőit, hogy halasszák el a versenyhétvégét. Később a szervezők közleményt adtak ki, amiben kiemelték, biztonsági okokból elmarad a hétvégi futam.

Tragikus látni, ami Imolával, Emilia-Romagnával, a városokkal történt, azzal a térséggel, ahol felnőttem. Együtt érzek az áldozatok hozzátartozóival és a közösséggel

- hangsúlyozta Stefano Domenicali, a Forma-1 ügyvezető igazgatója. Egyébként már kedd óta találgatják, hogy megrendezik-e a versenyt, ugyanis ki kellett üríteni az imolai pályát, miután egyes pontjati és a boxutcáit is treljesen elöntötte a víz. Ma már az újságírókat és a csapatokat sem engedték be, attól tartottak a hatóságok, hogy a helyzet tovább fog romlani - írja a 24.hu.

Az olas miniszterelnök-helyettes kiemelte azt is, hogyha javulna is az időjárás, óriási terhelés lenne a térségnek megrendeznie a futamot. Az egyelőre kérdéses, hogy mikor tudják bepótolni a versenyt, ugyanis feszített a versenynaptár a folytatásban. Idén már elmaradt a Kínai Nagydíj, akkor négyhetes szünet volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés