Hirdetés

Vérfürdő Szíriában: Török dróntámadásan meghalt egy keresztény milícia több tagja

Nap Híre portré Nap Híre

Törökország dróntámadást hajtott végre szerdán Szíria északkeleti részén, az akcióban életét vesztette egy helyi keresztény milícia legkevesebb három tagja - közölte a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurd vezetésű lázadószervezet egyik szóvivője.

Ezt a szíriai országrészt az Egyesült Államok támogatta SDF tartja ellenőrzése alatt. Sziamand Ali hozzátette: a török hadsereg a Szutoro nevű keresztény milícia három gépjárművét vette célba Málikíjja közelében, majd tüzet nyitottak egy negyedik, a sebesültek elszállítására érkező autóra is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, nagy-britanniai székhelyű aktivistahálózat úgy tudja, a Szutoro három tagja mellett egy civil is életét vesztette.

Az OSDH egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy idén már 65 ilyen légitámadás történt Szíria északkeleti részén, a támadásokban 18-an haltak meg, többségében kurd fegyveresek.

Jóllehet Ankara a szerdai akciót nem kommentálta, az Anadolu török hírügynökség kedden azt közölte, hogy a török titkosszolgálat megölt egy magas rangú kurd fegyverest az észak-szíriai Kamisliban. A jelentés szerint az Emíne Ahmed Szejid vagy Azadi Derik néven ismert nő 2011-ben részt vett olyan merényletek előkészítésében, amelyeket a török biztonsági erők ellen követtek el, valamint több olyan rakétatámadás előkészítésében, amelyeknek a célpontja törökországi terület volt - írja az MTI.

óUgyancsak szerdán a Szíria déli részén lévő Szvejdában a biztonsági erők tömegoszlatás céljából tüzet nyitottak kormányellenes tüntetők egy csoportjára, és ebben egy ember meghalt. Szvejdában tavaly augusztus óta rendszeresek a Bassár el-Aszad elnök vezette kormány elleni tüntetések, a tiltakozók zömében a város drúz népességéből kerülnek ki.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés