Hirdetés

Vérfürdő az iskolában: hat embert lőtt agyon egy fegyveres támadó

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a Naphire.hu is megírta, hétfő délelőtt lövöldözés volt a Nashville-i Covenant keresztény magániskolában. A szörnyű támadásban meghalt három diák és három iskolai dolgozó, köztük az intézmény vezetője is. A gyilkosságról most friss részleteket közölt a rendőrség.

John Drake, Nashville rendőrfőnöke a támadóról elmondta: az otthonát átkutatva találtak egy búcsúüzenetet, illetve az iskola térképeit, amelyeken a nő megtervezte a bűncselekmény részleteit. 

A 28 éves Audrey Hale magát transznemű nőként határozta meg, és korábban az iskolába járt - közölte a rendőrségi vezető. A támadásról úgy számolt be, hogy a tettes a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be, és már a földszinten tüzet nyitott, majd egyenesen az emelet felé vette az irányt. 

A rendőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek és lelőtték a támadót - közölte az MTI.

Három fegyverrel támadt

Hivatkozás másolása

A hatóságok közölték azt is, hogy a lövöldözőnél két automata-jellegű fegyvert, valamint egy kézi lőfegyvert találtak. A fegyverek közül legalább kettőt illegálisan vásárolt meg a nő. 

Az eset után Joe Biden elnök részvétét fejezte ki azt áldozatok családjának és ismét sürgette a támadó jellegű lőfegyverek betiltását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés