Hirdetés

Vérfürdőt rendezett két iskolában egy fegyveres támadó: hárman meghaltak, sok a sérült

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy golyóállomellényt viselő támadó félautomata pisztollyal agyonlőtt két tanárt és egy diákot, többeket pedig megsebesített. 

Brutális támadás történt Brazíilában, az Espirito Santo államban fekvő kisvárosban, Aracruzban. Egy golyóálló mellényt viselő férfi besétált két iskolába, és félautomata pisztolyával lövöldözni kezdett. A férfi két tanárral és egy diákkal végzett, tizenegy másik embert pedig megsebesített. 

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a hatóságoknak sikerült-e elfogniuk az elkövetőt. A város közbiztonsági vezetője , Marcio Celante elárulta: a tizenegy sebesült között kilenc tanuló van. "A támadó eltakarta az arcát, ezért nehéz az azonosítása. A rendőrség vizsgálatot indított annak felderítésére, hogy az elkövetőnek voltak-e társai" - mondta. 

Az iskolai lövöldözések nem gyakoriak Brazíliában, bár az elmúlt években némileg emelkedett a számuk - írja a 168.hu.

A Naphíre legutóbb másfél héttel ezelőtt számolt be egy hasonló esetről. Akkor az Egyesült Államokban, egy Virginia állambeli kampuszon tört ki lövöldözés: hárman meghaltak és ketten megsérültek. A lövéseket egy diák adhatta le. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés