Hirdetés

Végrehajtót küldtek a csontrákos kislány családjára

Morvay Péter portré Morvay Péter

A négy gyermekes család erejét megfeszítve ápolja a súlyosan beteg Hannát, közben felgyúltek a tartozások.

Kislányuk betegsége miatt nem tudták fizetni a hiteleket, emiatt árverezhetik el egy Pest megyei család házát – írja a Blikk.

A Zuckermann család négy gyermeket nevel, köztük a daganattal küzdő Hannát, akinél ötéves korában állapították meg a betegséget.

A kislány Ewing-szarkómában, a második leggyakoribb gyermekkori csontdaganatban szenved. Eddig összesen 14 kemoterápiát és 25 sugárkezelést kapott. Édesanyja azonban nem érzi azt, hogy elmúlt volna a veszély:

„Egy év telt el a kezelések óta, de azóta sincs egy nyugodt éjszakánk. A daganatot nem tudták kivenni teljesen, mivel a gerincén, a csigolyák között helyezkedett el. Nehezen lehetett hozzáférni. Hanna szervezetében mikroszkopikus részek maradtak a tumorból, ezek gyakorlatilag bármikor aktiválódhatnak” – mondja szomorúan az édesanya.

Hanna egy időre jobban lett a kezelések után, de most megint aggasztó az állapota. Alig kap levegőt, fullad, hamar fárad, étvágytalan, vissza-vissza térő csontfájdalmai vannak. 

„Az orvosok folyamatosan kontroll alatt tartják, de kevés a gyermekradiológus, sokat kell várni az eredményekre„
„Az orvosok folyamatosan kontroll alatt tartják, de kevés a gyermekradiológus, sokat kell várni az eredményekre„

A család helyzetét tovább nehezíti, hogy a végrehajtó is bekopogtatott hozzájuk. 

Azonnal rendezniük kell a tartozásaikat, összesen 2,5 millió forintot vagy kilakoltatják Hannát, három testvérét és a szülőket.

„Addig nem volt probléma, amíg a férjemnek volt rendes, bejelentett munkahelye. Aztán Hanna beteg lett. Míg én a másik három gyermekkel itthon voltam, a férjem vitte kemoterápiára a lányunkat. A kezelések miatt túllépte azt a keretet, amennyit hiányozhat a munkából, így azonnali hatállyal ki is rúgták. Hiába adtunk be méltányossági kérelmet.” – mondja Krisztina.

A család gyakorlatilag a GYOD-ból él hónapról hónapra. Krisztina rokkantnyugdíjasként még kap némi támogatást, de ez sem elég ahhoz, hogy fedezzék költségeiket.

Hanna szülei részére támogatást az itt található számlaszámon lehet küldeni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés