Hirdetés

Megszólalt Orbán minisztere, brutális bejelentést tett az inflációról

Nap Híre portré Nap Híre

A kormány letörte az inflációt: az erősebb versennyel az online árfigyelő-rendszerrel és a kötelező akciózással megszüntette az ár-profit spirált - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Nagy Márton nagyon jó hírnek nevezte a januári infláció 3,8 százalékos mértékét, és úgy vélte, az infláció ami ilyen gyorsan jött, olyan gyorsan távozik. Ez nem monetáris jelenség és nem kereslet oldali, hanem kínálat oldali infláció, amely az energia, az árfolyam és az ár-profit spirál eredménye - mondta. Az emelkedő infláció mögötti jelenségek megszűntek, ezek nem fognak visszajönni  - jelentette ki a miniszter.

Nagy Márton arra is kitért, hogy tavaly novemberben és decemberben a kiskereskedelmi forgalom már bővült, és megjegyezte, hogy óvatos optimizmust érzékelnek a lakosság fogyasztási kedvének visszatérésével - írja az MTI.

A fogyasztás helyreállása nem fog problémát okozni sem az inflációban, sem a külkereskedelmi egyenlegben, az egyensúlyt fogja javítani a költségvetés áfa-bevételein keresztül - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés