Hirdetés

Rendkívüli hír: lemond Varga Judit

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az igazságügyi miniszter már Orbán Viktorral is közölte a lemondási szándékát.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Magyar Nemzet értesülései szerint a 2024-es EP-választáson Varga Judit igazságügyi miniszter lesz a Fidesz-KDNP listavezetője. Varga Judit most interjút adott a lapnak, s bár ezt az értesülést nem erősítette meg, mert erről még a Fidesz elnökségének is döntenie kell, de azt bejelentette, hogy lemond a miniszteri posztjáról. 

Az nem titok, hogy a magyar érdekekért elkötelezetten dolgozó állami vezető voltam eddig is, de erre a kampányra sokkal jobban fel kell készülni, mint korábban. A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni

- jelentette be a tárcavezető, hozzátéve, hogy megtiszteltetés volt számára ez a négy év, és felemelő érzés volt a magyar érdekeket képviselni.

Varga Judit arról is beszélt a lapnak, hogy őt az a cél vezérli, hogy a magyar álláspont teret nyeret, legyen szó migrációról, genderről vagy éppen háború és béke kérdéséről. "Vissza kell térnie egyfajta józanságnak, amely az európaiak érdekeit helyezi előtérbe" - fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés