Hirdetés

Nagy változás a Netflixen: olcsóbb lett néhány szolgáltatás

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az elmúlt hetekben több mint 30 országban csökkenti a szolgáltatások árait a népszerű streamingszolgáltató. Az árcsökkenések sok esetben csak bizonyos csomagokra vonatkoznak, ám egyes esetekben az előfizetési díjak is a felükre csökkennek. 

A Portfolio azt írja, az árcsökkentes a világ több pontját is érinti, köztük a közel-keleti országokat (Jemen, Jordánia, Líbia, Irán), a szubszaharaikat (Kenya). Több európai országban is olcsóbbak lesznek az árak (Horvátország, Szlovénia, Bulgária), emellett latin-amerikaiakat (icaragua, Ecuador, Venezuela) és délkelet-ázsiaiakat (Malajzia, Indonézia, Thaiföld és a Fülöp-szigetek) is érinti a változás. 

John Hodulik, a UBS Group AG média- és szórakoztatóipari elemzője szerint a díjak csökkentése egyértelműen ellentétes nemcsak a Netflix, de a streaming-iparág szélesebb értelemben vett trendjeivel is, ráadásul néhány ilyen csökkentés százalékos alapon jelentősnek számít. A Netflix célja az, hogy világszerte megszólítsa a potenciális nézőit.

A lap megjegyezte azt is, hogy a streamingszolgáltató a múlt hónapban még áremelésekre készült, ugyanis egy januári eredménybeszámolóban Greg Peters társ-vezérigazgató azt mondta, a vállalat keresi azokat a pontokat, ahol megengedhetik maguknak az áremelést, hogy ebből teremtsék elő a pénzt folyamatos tartalomberuházásokra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés