Hirdetés

Valóra vált szülői rémálom: elvesztette a tanár a gyerekeket

 portré

Az egri osztálykirándulásról hazafelé két kecskeméti kisiskolás a helyszínen maradt, az esetet nem is a tanár, hanem a társaik vették észre. Az ügyet az iskola vizsgálja.

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 7. osztálya Egerbe ment kirándulni. Úton hazafelé már eltelt egy kis idő, mikor a diákok vették észre, hogy két osztálytársuk nincs velük. Szóltak a tanárnak, a busz visszafordult és szerencsére a megállóban megtalálták az elhagyott gyerekeket

A tanár nem számolta meg a gyerekeket, kettőt elhagyott
A tanár nem számolta meg a gyerekeket, kettőt elhagyott Forrás: Pixabay

Az indulást követően kiderült a félreértés, az osztályfőnök azonnal telefonon beszélt az érintett tanulókkal, akik a megállóban maradtak, amíg a busz visszaérkezett értük. A programról mindenki rendben hazaérkezett. Az intézményvezető megkezdte az ügy kivizsgálását.

„Osztálykirándulásra vitték a gyermekeimet Eger, Szilvásvárad, a Szalajka-völgy környékére. Ez önmagában nagyon dicséretes gesztus, és a környék is szép, viszont milyen dolog önök szerint az, hogy miután elindultak haza, bizonyos idő eltelte és távolság megtétele után veszik észre, hogy ott maradt két gyerek?!” – írta levelében a lapnak egy névtelenséget kérő szülő. Aki teljes joggal felháborodott azon, hogy az esetet nem a pedagógus, hanem egy kisdiák vette észre.

Az iskola vizsgálatot ígért
Az iskola vizsgálatot ígért Forrás: Pixabay

„Rájuk bízzuk a gyermekeinket, és így vigyáznak rájuk? Mi van, ha történt volna valami azzal a két gyerekkel? Hogy számoltak volna el a szülőknek? Hol maradt a névsorolvasás, létszámellenőrzés, vagy az utaslista? Tanári felelősség? Természetesen figyelmeztették a diákokat, hogy fel ne merjék tenni az esetet egyik közösségi oldalra sem. Vajon miért?” – tette fel a kérdést a szülő. /Címlapfotó: Illusztráció-Pixabay/

A szülők joggal háborodtak fel a kecskeméti tanárnő felelőtlenségén
A szülők joggal háborodtak fel a kecskeméti tanárnő felelőtlenségén Forrás: Pixabay
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés