Hirdetés

Vágó István, a magyar televíziózás legendája

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Vágó István a magyar televíziózás egyik legismertebb műsorvezetője volt, aki élete utolsó éveiben a politikában vállalt aktív szerepet.

Vágó István
Vágó István MTI

Bár a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gyógyszervegyész-mérnöki diplomát Vágó István, illetve négy nyelven volt képesített idegenvezető, nem ezekben a szakmákban találta meg hivatását. Négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezett, alapító tagja volt a Szkeptikus Társaságnak.

Vágó István a ’70-es években tűnt fel először a Magyar Televízió képernyőjén. Ekkor jelentkezett ugyanis a Riporter kerestetik című műsorba, aminek a döntője után Vitray Tamás felajánlotta neki egy játék vezetését.

Számos vetélkedőműsor kapcsolódik a nevéhez, ilyenek többek között az “A fele sem igaz”, a “Mindent vagy semmit”, illetve a “Legyen Ön is milliomos”. Ez utóbbi vetélkedőnek nyolc éven át volt a házigazdája, és a The Sun bulvárlap meg is választotta Vágó Istvánt a világ legjobb játékmesterének, amikor a Legyen Ön is milliomos valamennyi műsorvezetőjét összehasonlították.

Vágó István 1979-ben állt az oltár elé feleségével, Judittal, házasságukból egy fiúk született, Péter.

Vágó István 74 évesen hunyt el otthonában, április 29-én, szombatra virradó éjjel. Az egykori műsorvezető, politikus halálát pártja, a Demokratikus Koalíció erősítette meg. “A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti, a párt közössége, politikusai, kollégái, támogatói osztoznak a család gyászában. István, nyugodj békében!” - zárta közleményét a DK.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés