Hirdetés

"Tudom, hogy meghalt a nagypapa" - Elbúcsúztatták Vágó Istvánt, szívszorító részleteket árult el a műsorvezető fia

Garai Kitti portré Garai Kitti

Április 29-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt Vágó István. A műsorvezető 74 éves volt. Kedd délután a család és a közeli barátok elbúcsúztatták a legendás tévést. Fia, Vágó Péter megható részleteket mesélt el. 

"Egy érzelmi kavalkád volt az egész délután. Egyrészt természetesen nagyon fájdalmas volt, hiszen még mindig próbáljuk anyuval együtt felfogni azt, hogy apu nincs többé. Közben pedig nagyon feltöltődtünk attól a sok szeretettől, amit kaptunk a barátoktól: megható volt látni, mennyi embernek jelentett nagyon sokat" - kezdte a Blikknek Péter, hozzátéve, hogy temetés egyelőre nem lesz.

Péter elmondása szerint a búcsúztatón közel száz ember vett részt, a régi barátok sztroriztak egymásnak a tévésről, és néha kicsordult egy-egy könnycsepp, míg máskor nevetve idézték fel az emlékeket. "Az egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor Gerendás Péter elénekelt egy dalt, amelyet kifejezetten neki írt, s arról szólt, hogy mennyire szívesen felhívná. Többen is megosztották velünk, hogy szerintük apu nagyon élvezte volna ezt a délutánt" - mondta elcsukló hangon. Péter szerint ez a délután arról szólt, hogy ünnepeljék az édesapja életét. 

A műsorvezető a lapnak beszélt arról is, hogy édesanyjának különösen nagy segítség, hogy a barátok ott vannak mellette, hiszen elvesztette a társát, akivel 43 évig élt együtt. "Igaz, szinte időnk sem volt még gyászolni, mert rengeteg ügyet kell ilyenkor elintézni, a hagyatékkal, a búcsúztatóval kapcsolatban. Büszke vagyok anyura, mert nagyon erős, de azért vannak nagyon nehéz pillanatok" - fűzte hozzá.

"Negyvenhárom évesen félig árva lettem… Nehezen megmagyarázható érzés, mert hiába vagyok már felnőtt és apa magam is, azt hiszem, akkor növünk fel először igazán, amikor elvesztjük a szüleinket, vagy egyiküket. Velük együtt vesztjük el a gyermeki énünket" - fogalmazott Péter, aki azt is őszintén elmondta, hogy hatéves kisfiával szinte azonnal közölte, hogy meghalt a nagypapája. 

"Nem akartam kertelni neki, mert a halál – sajnos – az élet velejárója. Tündéri volt, amikor odament anyuhoz, majd annyit mondott: „Tudom, hogy meghalt a nagypapa. Igaz, nem tudom, miről van szó pontosan, de téged nagyon szeretlek” - idézte fel a megható pillanatot Péter.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Demokratikus Koalíció május 18-án, vagyis a mai napon a budapesti Szent István parkban nyilvános búcsúztatót tart Vágó emlékére. "Mindenkit arra kérünk, hogy ha kedves emléket őriz Istvánról, akkor jöjjön el, rója le tiszteletét, és ha szeretne, helyezzen el egy szál fehér virágot a megemlékezésen" - írtáák.

Az ATV rendkívüli bejelentést tett szerdán: megváltozik csütörtök délután a csatorna műsorrendje Vágó István búcsúztatása miatt. A csatorna élőben közvetíti Vágó István legendás televíziós és politikus búcsúztatását a budapesti Szent István parkból. A közvetítés 17:07-kor kezdődik majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés