Hirdetés

Brutális kegyetlenséggel vertek halálra egy gátőrt Borsodban

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A 14 és 17 éves elkövetők ököllel és fadarabokkal ütötték-verték az idős férfit.

Még 2021. szeptemberében, egy borsodi kistelepülésen lévő halastó tisztítási munkálataiban segédkezett egy 14 és egy 17 éves fiatal a 77 éves gátőrrel együtt. A férfi a gépjárművével szállította a fadarabokat, a fiatalok azonban az autót a gátőr engedélye nélkül elvitték, és egy kukoricatáblában elakadtak vele.

Amikor a gátőr ezért felelősségre vonta őket, és közölte velük, hogy értesíteni fogja a rendőrséget, az egyik fiatal hátba rúgta, amitől a földre esett, míg a másik fiú ököllel fejen ütötte.

A gátőr a földről felvett egy fadarabot, és az őt megütő vádlottat fejen ütötte, erre az elkövetők fadarabokat vettek magukhoz, és azzal testszerte ütlegelték a sértettet, miközben egyikük kijelentette, hogy meg kell ölni. Amikor abbahagyták a bántalmazást, a sértett felállt a földről és vérző fejjel menekülni próbált előlük, egy arra közlekedő személygépkocsit megállított, és a vezetőtől azt kérte, hogy vigye el. A fiatalok azonban odamentek az autóhoz, azt mondták a sofőrnek, hogy a sértett erősen ittas állapotú, nyugodtan menjen el, majd ők segítenek neki. Ezután viszont tovább ütlegelték áldozatukat. 

Az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a helyszínen meghalt. Az egyik fiatal a nadrág zsebéből elvette az autó slusszkulcsát. Amikor a fiatalkorúak meglátták, hogy rendőr és mentőautók közelednek a helyszínhez, visszamentek a holttesthez, és azt az erdőbe behúzva, faágakkal, levelekkel betakarva elrejtették.  

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy az idősebbik fiú nem bocsátható feltételes szabadságra.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés