Hirdetés

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen, mutatjuk, hány évet kaphat

Nap Híre portré Nap Híre

Két rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.

Agócs János
Agócs János

A vádirat szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, Agócs János 2022 tavaszán elhatározta, hogy elnöki pozícióját még a ciklus lejárta előtti lemondással pénzzé teszi akként, hogy az elnökséget az ezért fizetni hajlandó képviselőtársának játssza át.

A vádirat szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke 2022 tavaszán elhatározta, hogy elnöki pozícióját még a ciklus lejárta előtti lemondással pénzzé teszi akként, hogy az elnökséget az ezért fizetni hajlandó képviselőtársának játssza át.

Az elnök az ajánlatával a másik képviselőt is megkereste azt is vállalva, hogy megegyezésük esetén helyettesítésével a pénzt átadót bízza meg és támogatókkal biztosítja az elnökké választásához szükséges képviselői többséget.

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető letartóztatását, amely kényszerintézkedést az ügyészség két hónap elteltével szüntetett meg.

A vádlott a nyomozás során beismerő vallomást tett.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – beismerés esetén – ítélje a vádlottat 6 év börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, valamint 2 millió forint pénzbüntetésre.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés