Hirdetés

Hetek óta csökkennek az üzemanyagárak, péntektől pedig még olcsóbb lesz

Garai Kitti portré Garai Kitti

Október vége óta folyamatosan csökken a benzin és a gázolja piaci ára a hazai kutakon.  

A holtankoljak.hu adatai szerint a december is üzemanyagár-csökkenéssel indul. A benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől, a gázolajért pedig bruttó 11 forinttal kell kevesebbet fizetnie a töltöállomásoknak. 

A piaci átlagárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak a hét második felében:

Hivatkozás másolása
  • 95-ös benzin: 617 Ft/liter
  • Gázolaj: 681 Ft/liter 

A benzin esetében így 137 forinttal kell többet fizetni, mint a hatósági áras benzinért, a gázolaj piaci ára pedig 201 forinttal kerül többe, mint az ársapkás ár. 

Magyarországon azonban továbbra is nyugtalan a helyzet, ugyanis már nemcsak a kisbenzikutak szenvednek üzemanyaghiányban, hanem a nagyobb töltőállomások is. A Shell emiatt már újabb korlátozást is bevezetett: a 95-ös benzinból legfeljebb 20 ezer forintért, dízelből pedig legfeljebb 50 ezerért lehet tankolni alkalmanként. De vannak olyan Mol kutak is, ahol szintén kiürültek az üzemanyagból. 

Véget érhet a benzinárstop

Hivatkozás másolása

Mint azt a Naphíre is megírta, a Minisztelnökség a napokban közölte, hogy január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a hatósági áras üzemanyagot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan és a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés