Hirdetés

Karácsonyra jó hírt kaptak a magyarok az üzemanyagról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Néhány héttel ezelőtt a jelentős üzemanyaghiány miatt hatalmas káosz uralkodottt a magyar kutakon, viszont amióta a kormány december 6-án megszüntette a benzinársapkát, egyre több állomást sikerült feltölteni. A szakértők szerint ez a fogyasztás visszaesésének és az import újraindulásának köszönhető. A Shell most elárulta, mikor rendeződhet az üzemanyag-ellátás a töltőállomásaikon.

Most közel kétszáz forinttal kerül többe a benzin, mint hatósági áron, a gázolaj ára pedig hétszáz forint felett mozog. 

Az ásványolaj szövetség főtitkára szerint a kereslet visszaesése is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy újra elérhetővé váltak az üzemanyagok. Grád Ottó az ATV Híradónak úgy nyilatkozott, ha a korábbi évek fogyasztási adatait nézik, akkor úgy látszik, mostanra normalizálódott a helyzet, és hasonló számokat lehet látni, mint két évvel ezelőtt.

Újra indult az import Magyarországon

Hivatkozás másolása

A külföldi cégeknek ismét megéri forgalmazni a saját előállítású üzemanyagaikat, mert már nem veszítenek az üzleten, így gyakorlatilag náluk már meg is szűnt a hiány. A MOL-nál viszont ez tovább tat, a szakértő szerint körülbelül január végén rendeződhet teljes mértékben az üzemanyag-ellátás.

"A MOL hálózata a legmeghatározóbb Magyarországon és mivel a battai finomító továbbra sem működik teljes kapacitással, nyilván az ő helyreállásuk az hosszabb időt vesz igénybe, ha már csak a kút darabszámát tekintve nézzük ezt a mostani helyzetet” - fogalmazott Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője.

A Shellnél karácsonyra már csak rossz emlék lesz az üzemanyaghiány

Hivatkozás másolása

Az ATV Híradó megkeresésére a Shell írásban közölte, hogy az elsődleges céljuk a zavartalan üzemanyag-ellátás, és jelenleg úgy látják, hogy karácsonyra helyreállhat az ellátás a töltőállomásaikon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés