Hirdetés

Brutál drágulás a magyar benzinkutakon: erre kell ma számítani

Nap Híre portré Nap Híre

Ma lépett életbe a jövedéki adómérték második lépcsője, ami azonnali drágulást hozott magával. A gázolaj és a benzin literenkénti átlagára is 21 forinttal emelkedik, így átlagosan 579 forintos benzin- és 608 forintos dízelárral számolhatnak a sofőrök.

Ahogy a Naphire.hu is beszámolt róla, januárban két részletben érvényesítették a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején került sor, akkor 20 forinttal lett drágább a gázolaj és a benzin, most hétfőn pedig 21 forinttal kell többet fizetni az üzemanyagokért literenként.

A múlt héten komoly kilengések voltak a Brent típusú olaj árának alakulásában, hiszen járt 80 dollár közelében is, de lecsökkent egészen 76 dollárig. Ám a hét eleji és végi állapotot figyelembe véve a változás mértéke elenyésző, ugyanis az aktuális ár 78 dollár. A forint árfolyama is kiegyensúlyozott volt a dollárral szemben, komoly változások nélkül 346 forinton zárt a hét végén az árfolyam. Mindezek a holtankoljak.hu szerint arra utalnak, hogy a Mol által bejelentett dráguláson túl a héten jelentősebb árváltozások nem várhatók - szúrta ki az Infostart.

A portál megjegyezte, a mai, 21 forintos drágulással a régiós összehasonlításban a magyar üzemanyagok a legdrágábbak közé kerültek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés