Hirdetés

Rendkívüli dolog történik a légkörrel, súlyos veszélyre figyelmeztetnek a szakértők Vietnámban

Nap Híre portré Nap Híre

A vietnámi nagyvárosokat elérték az idei első nyári hőhullámok, a szakértők az ultraibolya-sugárzás veszélyes mértékű növekedésére figyelmeztetnek - derül ki a Vietnam News hírügynökség csütörtöki jelentéséből.

Az előrejelzések szerint az UV sugárzás az országban elérheti majd a 10,4 es erősséget is egy olyan skálán, ahol a 10,5 és a feletti értékek már az "extrém", vagyis rendkívül veszélyes kategóriába tartoznak.

Ilyen helyzetekben az embereket óvják a napsugaraktól; azoknál, akik nem védekeznek, 15 perc elegendő lehet arra, hogy a bőrük leégjen, a szemük károsodjon. A legveszélyesebb időszak UV-sugárzás szempontjából a délelőtt 10 óra és délután 1 óra közötti a Vietnámi Nemzeti Hidrometeorológiai Előrejelzési Központ szerint. 

Ebben a napszakban a fővárosban, Hanoiban az UV-index eléri a 9-est, az északi turistaparadicsomban, Ha Long városban 9,1, a középső országrészben 9,9, a délebbre fekvő Ho Si Minh városban és a szintén népszerű tengerparti településen Nha Trangban 10,4 is lehet a sugárzási érték.     

A helyi időjárás előrejelzők perzselő nyári hőhullámokat jósolnak különösen a középső országrész tengerparti területein. Vietnám nagy részén 37 Celsius-fok feletti hőmérsékletre lehet számítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés