Hirdetés

Most érkezett: elhagyta Magyarországot Karácsony Gergely

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Karácsony Gergely szerda délután a közösségi oldalán számolt be arról, hogy elhagyta Magyarországot, ráadásul nem is akárhova utazott.

Budapest főpolgármestere Ukrajna, azon belül is a főváros, Kijev felé vette az irányt, amit a Facebook-oldalán is megosztott a követőivel. Karácsony azt is elárulta, hogy Vitalij Klicsko polgármester meghívására érkezett Kijevbe.

Az ukrán fővárosban egy nemzetközi sajtótájékoztatót is tartott a két városvezető. Karácsony a találkozót követően egy újabb posztot osztott meg a közösségi oldalán, ami mellé fotókat is mellékelt. Mint írta, "Ukrajnában, de legfőképp Ukrajna mellett állni számomra nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés és kötelesség. Mi magyarok pontosan tudjuk, mit jelent, ha egy megszálló hadsereg fegyverrel próbálja letörni egy nemzet szabadságvágyát"

Hozzátette, világossá tette az ukrán barátai számára, hogy "Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal. Egyetlen népet sem lehet hibáztatni olyan döntésekért, amiket a nevükben a vezetőik hoznak".

Budapest a béke mellett, Budapest Ukrajna mellett áll, és ebből nem enged

- zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés